duminică, 28 noiembrie 2010

ZIUA INTERNATIONALA A DREPTURILOR OMULUI Sesiune de Comunicari si Referate pentru elevi

 PREAMBUL

 Evenimentele lunii decembrie

In anul 1985 Organizaţia Natiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internationala a Voluntarilor, sărbătorită de atunci în întreaga lume.
Ziua de 5 decembrie este sărbătorită în România începand cu anul 2000, an în care Fundaţia “Adolescenţa” a constituit Centrului de Informare şi Voluntariat (CIV).


În anul 1948, la 10 decembrie a fost adoptată şi proclamată de Adunarea generală a O.N.U Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar aceasta dată a devenit pentru ţările semnatare Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.
România a semnat Declaraţia la 14 decembrie 1955 când a şi fost admisă în rândurile statelor membre ale ONU.
Educarea tinerei generaţii în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii şi toleranţei, al schimbului liber de opinii este un obiectiv major decurgând din Constituţia României şi înscris în Legea învăţământului.
Conştientizarea privind importanţa drepturilor pe care le au tinerii prin lege si responsabilizarea morală a fiecăruia, implicarea acestora în activităţi de asimilare de concepte urmată de influenţarea pozitivă a comportamentului colegilor în cadrul grupului în care trăiesc, iată câteva repere rezultate din obiectivul general al programelor educative şi de formare democratică, cetăţenească, pentru toleranţă şi pace în lume ale Fundaţiei “Adolescenţa”.









Niciun comentariu: