marți, 27 august 2013

Tinerii din Europa solicita sprijinul autoritatilor si companiilor din domeniul IT pentru combaterea pericolelor din mediul online

Data: 18-07-2012
Participantii la Scoala de Vara Europeana Sigur.Info, reuniti din opt tari, au dezbatut timp de sapte zile, alaturi de echipa proiectului Sigur.Info si experti in domeniu, problemele cu care se confrunta atunci cand navigheaza pe Internet si posibile solutii pentru evitarea si combaterea acestora.

In perioada 1 – 7 iulie, Organizatia Salvati Copiii Romania, coordonatorul national al programului Sigur.info, cu suportul Comisiei Europene si al retelei INSAFE, au organizat a treia editie consecutiva a Scolii de Vara Europene dedicata sigurantei pe Internet. La eveniment au participat 36 de copii si tineri din opt tari, cu varste cuprinse intre 12-19 ani, implicati in promovarea sigurantei online la nivel national si european. Tarile reprezentate au fost: Germania, Portugalia, Letonia, Bulgaria, Cipru, Slovacia, Olanda si Romania. Subiectele discutate de catre participanti au vizat: securitatea datelor personale pe Internet, dependenta de calculator si Internet, pericolele reale din lumea virtuala si implicarea activa a tinerilor in elaborarea de strategii educationale.
“Ne bucuram sa sustinem pentru al patrulea an consecutiv aceasta Scoala Europeana de Vara, care are scop dublu: sa formeze si sa instruiasca tinerii care actioneaza ca lideri in comunitatile lor, dar si sa ii consulte cu privire la politicile si actiunile care sa fie adaptate nevoilor acestora. Faptul ca in fiecare an suportul si sprijinul european creste demonstreaza ca Scoala Europeana de Vara este un model de buna-practica”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.
  • Citeste mai mult:
Sursa: http://www.stiriong.ro/ong/drepturile-omului/tinerii-din-europa-solicita-sprijinul-au


 

Niciun comentariu: