joi, 7 februarie 2019

IMPLICĂ -TE CU O FAPTĂ BUNĂ 2% din impozitul pe salariu pentru copii si tineri




Știm că vă doriți să vă implicați pentru ceeace copiii spun că au nevoie. Dacă simțiți astfel, atunci e simplu: să ne unim intențiile bune și inimile pentru copii. Cum? Depinde de gradul de implicare și de informare.
Înainte de toate, aducem mulțumiri acelora dintre dvs. care deja, de ani buni, redirecționați 2% din impozitul pe venit către ADOLESCENȚA. Cu ajutorul dumneavoastră, reușim să strângem fonduri esențiale pentru acțiunile de educație nonformală pentru valori și drepturile copiilor și tinerilor.
Redirecționarea impozitului pe profit se poate face de către orice angajat, anual sau lunar, prin completarea unui formular. În cazul în care acest formular nu a fost depus, suma de bani existentă merge către stat. 
Angajatul nu plătește nimic, întrucât este vorba de o sumă deja existentă, aferentă câștigului sau pe parcursul unui an. De aceea, vă îndemnăm să eliberați 2% din captivitatea fiscală în formarea și cultivarea copiilor în viața extrașcolară. Fiecare contribuție contează și devine parte în viața copilului, cariera adolescentului și în familie; mai departe, se va resimți în comunitate.

Din luna martie avem o veste și mai bună! Contribuabilii pot opta pentru a redirecționa 2% lunar din impozitul pe venitul din salarii către organizațiile non-profit. Aprobarea a venit prin Ordonanța de urgență nr 18/2018 din 15 martie 2018, publicată în MO nr 260/23.03.2018 - codul fiscal, articolul 79, alineatul 4.
Opțiunea se exercită în scris de către contribuabil și se aplică începând cu impozitul datorat pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii următoare celei în care contribuabilul a depus cererea la angajator. Opțiunea rămâne valabilă pentru cel mult 2 ani fiscali consecutivi. 

 
Dacă vrei să donezi anual, data limită este 15 martie 2019 și trebuie să urmezi pașii de mai jos:

1. Completezi un formular:

D230 dacă în 2018 ai avut venituri numai din salarii sau pensii, sau Declaratia unica, dacă în 2018 ai realizat și alte venituri (din salarii sau activități independente sau numai din activități independente).

2. Îl trimiți la Administrația Financiară de care aparții:

• prin poștă, cu scrisoare recomandată;
• îl depui direct la registratura administrației financiare sau folosești serviciul online ANAF, Spatiul privat virtual, disponibil aici. 
Important:
• Data până la care poți trimite formularul este 15 martie 2019.
• Dacă ai semnatură electronică, poți face totul online.
• Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin);
• Adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI;
• Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile direcționate către ADOLESCENȚA , trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
• Formularele sunt pretipărite cu datele fiscale ale ADOLESCENȚA, tu trebuie să completezi doar datele tale personale și să semnezi.
• Rubrica “Suma” nu trebuie completată. Inspectorul fiscal va face acest lucru.
• Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
• În cazul în care ai deja un formular, care nu este completat cu datele ADOLESCENȚA, acestea sunt:
FUNDATIA ADOLESCENTA
Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 9519738
Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO82 BTRL 0100 1205 5644 24xx

Vă mulțumim! 

Niciun comentariu: