miercuri, 1 noiembrie 2017

Preview la Ziua Drepturilor noastre din acest an
Fundatia Adolescenta, în parteneriat cu Institutul Român pentru Drepturile Omului IRDO, Biblioteca Judeţeană "Nicolae Iorga" , ISJ şi CCD PRAHOVA
Vă invită
Să aniversăm în fiecare an ZIUA DREPTURILOR OMULUI!

SIMPOZION (VII)

8-10 decembrie 2017

- Preambul - Ziua Drepturilor Omului este marcată în fiecare an pe 10 decembrie. Aceasta marchează ziua în care, în 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului. În 1950, Adunarea a adoptat rezoluția 423 (V), invitând toate statele și organizațiile interesate să respecte 10 decembrie a fiecărui an ca Ziua Drepturilor Omului.


Ziua Drepturilor Omului din acest an este dedicată lansării unei campanii anuale pentru cea de-a 50-a aniversare a celor două legi internaționale privind drepturile omului.


- Pactul internațional privind drepturile economice, sociale și culturale și

- Pactul internațional privind drepturile civile și politice, care au fost adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 16 decembrie 1966.

Cele două legi, împreună cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, constituie Legea Internațională a Drepturilor Omului, care stabilește drepturile civile, politice, culturale, economice și sociale care sunt dreptul de naștere al tuturor ființelor umane.

"Drepturile noastre. Libertățile noastre. Întotdeauna." Își propune să promoveze și să sensibilizeze cele două legi cu ocazia celei de-a 50-a aniversări. Campania pe parcursul întregului an se axează pe tema drepturilor și libertăților - libertatea de exprimare, libertatea religiei, libertatea de a fi nevoiți și libertatea față de frică - care stau la baza Legii internaționale a drepturilor omului, sunt la fel de relevante astăzi ca atunci când au fost convențiile adoptate, acum 50 de ani.

Pentru mai multe teme din acest an și pentru campania pe parcursul anului, consultați site-ul web al Biroului ONU pentru drepturile Omului.

http://www.ohchr.org/EN/Issues/Pages/WhatareHumanRights.aspx


– Despre simpozion –

Cine poate participa? Simpozionul este dedicat cadrelor didactice, elevilor sau grupurilor mixte care atrag părinţii în acţiune, persoanelor interesate ce activează în sfera culturii, bibliotecarilor, documentariştilor, tuturor celor care valorizează cultura Drepturilor omului în viaţă, şcoală şi societate. Vă aşteptăm cu rezultate ale cercetării dvs, studii de caz, impresii din activităţi extraşcolare tematice, despre activităţi CDI şi în bibliotecă, participări la festivaluri, medalioane literare, cenacluri, expediţii, expoziţii de fotografie, pictură, hand made etc.

CE veţi face? Pentru a participa la această ediţie a simpozionului, participanţii completează formularul ataşat şi îl expediază până pe 15 noiembrie pe adresa:

adolescenta08@yahoo.com

TERMEN si calitate? Lucrarea completă are Termen de trimitere pe data de 1 decembrie, maximum 5 pagini, format A4, TNR, inclusiv foto jpg. sau grafică din domeniul Drepturilor Omului: Experienţa profesională, lucrul în parteneriat, workshop, eseu, poezie, proză scurtă, jurnalism şi media etc.

Lucrările trebuie să fie originale, pot avea maximum 2 co-autori (inclusiv bibliotecari, documentaristi) sau 1 autor adult şi 2 elevi pentru o tema înscrisă. Atenţie, mentionaţi Bibliografia!

Elevii vor fi inscrisi in formularul profesorului-mentor.

Taxa participare pentru adulti 50 ron, include publicare în revista JURNAL ADOLESCENTA, cu ISSN, costuri de organizare şi premii.


SECTIUNI:

1. CERCETARE, EXPERIENŢA PEDAGOGICĂ, EXPERIENŢA CDI

2. EVENIMENTE extraşcolare - culturale

3. CREAŢIE LITERARĂ şi jurnalistică, eseuri, articole, desene, productii media

4. EXPOZIŢIE (foto, artă plastică, hand made etc)


Prezentarea lucrarii fiecărei persoane înscrise, trebuie să aibă o durată de 5-6 minute, de preferinţă: video-proiectare.

La sfârsitul activităţii, vom oferi diplome şi vom decerna premii.

Cuvinte cheie: EGALITATE – PRIETENIE – PACE - DEMNITATE –PROSPERITATE- JUSTITIE

Persoana de contact,
prof. Aura Creitaru

Tel. 0723 264699, 0767 010920

PS: Formularul de inscriere il vom posta pe FB dar si aici.
Fundatia „Adolescenta” - Institutul Roman pentru Drepturile Omului -
Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” - Inspectoratul Scolar al Judetului
Casa Corpului Didactic Prahova - PRAHOVA


SIMPOZION

DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE OMULUI, editia a VII-a

8 -9 Decembrie 2017


FORMULAR de participare

Numele şi Prenumele ........................................................................................


Instituţia ...........................................................................................................


Telefon si adresa mail .......................................................................................


Tema propusă ....................................................................................................


Secţiunea si forma de prezentarea temei --------------------------------------------------

............................................................................................................................


Observatii

Propuneri

ELEVI participanti (optional) - Nume si prenume, clasa, mentor/coordonator


1. .......................................................................................................................


2. .........................................................................................................................


3. ------------------------------------------------------------------------------------------

Semnatura,

Niciun comentariu: