La 25 aprilie 1945, la San Francisco, s-au deschis lucrările Conferinţei Naţiunilor Unite, având ca scop principal elaborarea Cartei ONU şi, implicit, constituirea organizaţiei mondiale. La 26 iunie 1945, Carta ONU a fost semnată de reprezentanţii celor 50 de state participante la conferinţă, care au calitatea de membri fondatori ai ONU (aceeaşi calitate o are şi Polonia, stat care nu a participat la Conferinţa de la San Francisco). În prezent, organizaţia are 192 de membri.
Organizaţia Naţiunilor Unite s-a constituit oficial în cursul aceluiaşi an, la 24 octombrie, prin ratificarea Cartei ONU de către China, Franţa, Marea Britanie, SUA, URSS şi de către majoritatea semnatarilor. Din 1945, 24 octombrie reprezintă Ziua Naţiunilor Unite.
În 1971 Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care declară că „Ziua internațională a Națiunilor Unite” trebuie să fie o zi de sărbătoare și a recomandat că ar trebui să fie considerată ca o sărbătoare a Națiunilor Unite de către toate statele membre.
Ziua Națiunilor Unite este dedicată informării popoarele din lume cu privire la obiectivele și realizările Organizației Națiunilor Unite. Ziua Națiunilor Unite este parte a Săptămânii Organizației Națiunilor Unite, care se va desfășura de la 20 la 26 octombrie (...)
http://mpnewyork.mae.ro
https://ro.wikipedia.org
https://www.facebook.com/unitednations