sâmbătă, 14 septembrie 2013

"Voluntariatul - filosofia celor înţelepţi"



Handrea Alexandru, clasa a X-a, CN “J Monnet”

"Voluntariat: o acţiune de bunăvoie, din proprie inițiativă, nesilit de nimeni, în mod conștient; (despre acțiuni) care se face de bunăvoie, fără constrângere." Acasta este definiţia din DEX pentru voluntariat.

Însa voluntariatul reprezintă mult mai mult.

Dintotdeauna Terra s-a confruntat cu o gamă largă de probleme. Există zeci de milioane de victime ale înfometării. Există sute de mii de specii de animale pe cale de dispariţie. Zilnic se defrişează 20000 de hectare de pădure, fără a fi plantaţi copaci noi. Numai în Romania 350000 de copii nu merg la şcoală. Acestea sunt numai câteva din problemele lumii. Iar acestea ne afecteaza pe noi toţi. Într-o lume tot mai sumbră, cu un viitor destul de întunecat e improbabil sa mai visezi la ceva frumos. Şi totuşi, visători există.Ei se numesc voluntari."
(...)
Continuarea articolului şi a altor opinii şi manifestări ale adolescenţilor le puteţi afla în revista "Jurnal Adolescenţa".

***
Voluntariatul este un fenomen relativ nou şi care prinde noi adepţi pe zi ce trece. Fără să primeasca recompense materiale şi fără vreo sponsorizare de la vreun guvern, ei reuşesc să facă lucruri minunate. Dar oare ce-i motivează pe aceşti oameni să se implice?

Niciun comentariu: