miercuri, 25 septembrie 2013

1493 de cereri de finantare la primul apel de proiecte al Fondului ONG in Romania

    
FDSC
Stiri ONG
In cadrul primei runde de apeluri de proiecte din cadrul programului de finantare Fondul ONG in Romania, suma totala solicitata prin proiectele depuse este de 8 ori mai mare decat cea alocata.

Perioada de depunere de proiecte din cadrul primei runde a programului de finantare Fondul ONG in Romania, parte a granturilor SEE si norvegiene 2013 – 2017, s-a incheiat. In total, in cadrul celor 5 componente ale programului, au fost primite aproape 1500 de proiecte. Pentru acesta prima runda au fost alocati in total 15,93 milioane de euro, ce acopera mai putin de 12% din suma totala solicitata prin proiectele depuse.

Romania este tara europeana ce aloca cel mai mic buget pentru sprijin social in bani, bunuri si servicii. 42% dintre beneficiarii acestora sunt sprijiniti de organizatii neguvernamentale ce au un buget total de aproximativ 3% din cel al funizorilor publici (potrivit studiului Serviciile sociale in Romania. Rolul actorilor economiei sociale realizat de Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC). Nevoia mare de finantare si eficienta furnizorilor privati organizatii neguvernamentale, au generat 393 de proiecte depuse pe componenta Servicii sociale si de baza. Suma solicitata prin aceste proiecte este de peste 53 de milioane de euro, timp in care cea disponibila pentru finantare de 4,8 milioane de euro.
(...)
Detalii, pe site-ul FDSC http://www.stiriong.ro/donatori/finantari-pentru-ong/1493-de-cereri-de-finantare-la-primul-ap

Niciun comentariu: