duminică, 2 martie 2014

Lebăda de Cristal. Remember 2013!

PALATUL COPIILOR,
MUNICIPIUL PLOIESTI
Concursul Regional de Dans Clasic si Contemporan “Lebada de cristal”, aflat la prima editie a lasat in urma amintiri de neuitat. Scopul acestui eveniment de anvergura este de a aduce, in fiecare an, in atentia comunitatii ploiestene frumusetea dansului cult si rolul sau in educatia estetica a tinerilor.
Dansul a evoluat ca si celelalte arte, pe doua axe: traditie si modernitate. Concursul “Lebada de cristal” isi propune sa atinga ambele directii estetice, promovand astfel diversitatea si multitudinea stilurilor de dans, arta ce a capatat o binemeritata aureola in ultimul timp si in tara noastra.
In contextual in care astazi dansul clasic este prea putin cunoscut, iar limbajul si eleganta sa sunt prea putin intelese in randul tinerilor, organizatorii isi propun sa contribuie in mai mare masura la promovarea si conservarea stilului de dans academic si a ethosului sau specific, alaturi de celelalte genuri cunoscute publicului.
In curand ne vom reintalni cu protagonistii la Editia 2-a, pentru a admira si impartasi emotia estetica a dansului anului 2014, martie 29!  
Proiect realizat de
prof. Alina şi Robert Zahariuc
Despre talent si perseverenta vorbesc imaginile imortalizate aici si pe Facebook

Niciun comentariu: