marți, 26 septembrie 2017

Ziua ONU 2017

În perioada 19-25 septembrie, a avut loc sesiunea anuală de dezbateri în cadrul Adunării Generale ONU. Tema celei de a 72-a  sesiuni a fost:  “Focusing on People – Striving for Peace and a Decent Life for All on a Sustainable Planet”.

 Această dezbatere generală anuală ONU oferă ocazia şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor membre de a se reuni în plenul Organizaţiei pentru a dezbate probleme de ordin mondial.
Discursul preşedintelui României poate fi accesat aici: https://gadebate.un.org/fr/72/roumanie

Ziua Organizaţiei Naţiunilor Unite ONU este sărbătorită anual la 24 octombrie, organizaţia globală şi statele membre marcând astfel intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Naţiunilor Unite.

Fundaţia Adolescenţa, în parteneriat cu: Institutul Român pentru Drepturile Omului, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova şi Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti invită partenerii şcolari la iniţiative proprii ce vor marca ziua ONU.
O acţiune dedicată Zilei ONU va avea loc la Colegiul „Spiru Haret”, marţi 24 octombrie, în organizarea gazdelor şi partenerilor acestora.


Obiectivele evenimentelor dedicate marcării Zilei ONU:
1.   Cunoaşterea de către elevi a structurii Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a importanţei mondiale a rolului acesteia:

2.    Carta Naţiunilor Unite: Instrumente  universale şi regionale http://www.irdo.ro
3.    Rezultate şi proiecte ale ONU în domeniul Drepturilor Omului:

Bibliografie


Preşedinte,
Prof. Aurica CREIŢARU

Niciun comentariu: