marți, 11 decembrie 2012

Partenerii noştri, “Enlightened Vision Association”, Geneva, Elveţia

 
Enlightened Vision Association (EVA) – “Pentru prezervarea patrimoniului himalaian” este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit creată la Geneva, în Elveţia, în anul 2011. Asociatia EVA a fost creată cu scopul de a contribui la promovarea patrimoniului tradiţional şi a valorilor culturale din regiunea himalaiană. EVA intenţionează să realizeze acest lucru prin sprijinirea unei serii de proiecte locale realizate în regiune (India şi Nepal) şi prin promovarea cunoştințelor şi practicilor tradiţionale himalaiene în Elveţia şi în întreaga Europă.


Scopul Asociaţiei EVA este subliniat de o responsabilitate colectivă pentru sprijinirea capacităţilor comunităţilor locale de a se dezvolta într-un mediu sigur şi prosper. Prin proiectele sale la nivel local, EVA abordează problemele sociale şi economice cu care aceste comunităţi se confruntă prin oferirea unor oportunităţi de educaţie şi de formare profesională, în special tinerilor defavorizaţi. În egală masură, Asociaţia EVA îşi propune să promoveze cunoştinţele, practicile şi artele tradiţionale himalaiene dincolo de hotarele acestei regiuni.

Obiectivele Ascotiaţiei EVA sunt următoarele:
 Oferirea de sprijin comunităţilor locale din regiunea himalaiană prin intermediul oferirii unor oportunităţi de educaţie şi formare profesională care să asigure păstrarea tradiţiilor culturale ale acestor comunităţi.

 Dezvoltarea capacităţilor individuale şi comunitare în vederea integrării socio-economice a minorităţilor, a grupurilor şi a persoanelor defavorizate în societatea din care fac parte prin furnizarea de servicii de formare profesională şi încurajarea oportunităţilor profesionale locale.

 Pomovarea tradiţiilor semnificative din punct de vedere istoric şi cultural, precum arta tradiţională himalaiană, dincolo de granițele acestei regiuni.

Portofoliul de proiecte curente ale Acociaţiei EVA cuprinde:

 Construirea unei şcoli internaţionale himalaiene, Siliguri, India;

 Programul de sponsorizări pentru elevi, Kathmandu, Nepal;

 Programul de finanţare a Şcolii de Medicină Tradiţională, Kathmandu; Nepal

 Promovarea artei tradiţionale din regiunea himalaiană la Geneva prin intermediul expoziţiei de pictură « mandala »

Pentru mai multe informaţii despre Asociaţia EVA, vizitaţi : http://evaassociation.org/

  •  Imaginile sunt proprietatea EVA 2012

Niciun comentariu: