duminică, 16 ianuarie 2011

ADOLESCENŢA: Completeaza Fisa 230 pentru ca 2% Pot Schimba un Destin!

FDSC: 2% este un program ce se adreseaza exclusiv persoanelor fizice. Acestea au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit unei entitati nonguvernamentale, nonprofit. Trebuie subliniat faptul ca acesti bani provin din impozitul pe care dumneavoastra il platiti catre stat, deci directionarea lor in contul unei organizatii nonguvernamentale nu va afecteaza veniturile lunare.


Foarte importanta este alegerea organizatiei catre care doriti sa directionati acesti bani. Fiecare cetatean are dreptul de a alege liber organizatin nonguvernamentala careia ii va dona aceasta suma, putand lua in considerare eficienta cu care vor fi cheltuiti banii in programele dezvoltate de aceste entitati nonprofit.

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca nu sunteti obligati sa directionati 2% din impozitul pe venitul dumneavoastra, insa, pe langa faptul ca nu va costa nimic, puteti ajuta la rezolvarea multor probleme cu care se confrunta tara noastra.

Procedura prin care puteti dona este foarte simpla:

1. Alegeti numele unei organizatii nonprofit.
2. Completati formularul 230.
3. Atasati formularului fisa fiscala pe anul precedent (aceasta fisa o obtineti de la angajatorul dumneavoastra)
4. Trimiteti documentele la Administratia Financiara pana pe 15 mai.

Poti urma acesti pasi daca in anul precedent ai obtinut venituri numai din salarii (de la unul sau mai multi angajatori).

Daca ai obtinut venituri pe anul precedent din alte surse (de ex. chirii) trebuie sa completezi formularul 200, fiind necesar sa bifezi punctul 2 din sectiunea III.

Daca te incadrezi in categoria celor care au obtinut venituri atat din salarii cat si din alte surse, va trebui sa completezi ambele formulare.

AJUTA SI TU! NU TE COSTA NIMIC!

Niciun comentariu: