marți, 10 februarie 2009


din perlele elevilor


ADOLESCENŢA - vârsta întrebarilor cu itemi la alegere

Ne amuzăm adesea noi toţi, indiferent de vârstă, atunci când (re)citim din "perlele" tezelor de la examenele bieţilor micuţi sau chiar bravilor adolescenţi. Uităm că un examen presupune stresul ceasornicului ce marchează minutele şi orele, de supraveghetori, de insomniile dinaintea examenelor etc.
Citiţi mai jos si spuneti, nu-i aşa ca le găsiţi o mie de scuze? Enumeraţi-le aici să inţealeagă gurile rele că vina o poartă mai ales alţii decat elevii.
În egală măsură aşteptăm păreri pro şi contra:"Viaţa albinelor e primejduită mereu de insecte ca: ţânţarul, viespea, şoarecele şi urşii care se urcă în fagi unde sunt albinele strânse în colonii şi depun miere"

"În pădurile Amazoniei trăieşte o junglă fioroasă"

" În nuvela La vulturi de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugărite de turci şi copii ei"

"Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia. În Scrisoarea a treia se desfăşoară bătălia de la Rovinari"

" Poemul Mioriţa circulă pe bază orală, adică nu a fost scrisă, din motive tehnice" " Animalele sălbatice trăiesc în pădurea zoologică"

" Harap Alb era femeie se îmbrăca în alb şi semăna cu Mihaela Rădulescu" "La bătrâneţe împaratul naşte un fecior"

"Latina clasica este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris"

"Vitoria, pe lângă calitatea de mamă avea şi pe cea de tată, calitate care este mult mai dificil de îndeplinit"

"Podul de la Drobeta Turnu-Severin a fost construit de Apollodor din Damasc, al carui picior se mai vede şi astăzi"

"Răscoala de la Bobâlna a început pe un deal şi s-a terminat în 1438" "Sahara se află aşezată pe un nisip uscat, lipsa apei având în zonă o prezenţă statornică"

Niciun comentariu: