marți, 29 octombrie 2013

9 Noiembrie - Ziua Internaţională împotriva Fascismului şi Antisemitismului

 
După ce naziştii au venit la putere în Germania, în 1933, evreii au fost supuși unui tratament discriminatoriu din ce în ce mai accentuat însoțit de violență organizată. La data de 09 noiembrie 1938, naziștii au început un pogrom împotriva evreilor. Sinagogile au fost incendiate.


Magazine evreiești au avut ferestre sparte în întreaga țară, care au dat naștere la numele de " Kristallnacht ", care tradus în mod liber înseamnă Noaptea de cristal. Mulți evrei au fost atacați fizic de asemenea . " Kristallnacht " pogrom este de obicei văzută ca începutul simbolic al Holocaustului.

La 9 noiembrie a fiecărui an, rețeaua UNITED organizează o campanie la nivel european pentru a comemora trecutul și pentru a protesta împotriva formelor contemporane ale fascismului și antisemitismului.
Facem apel la toate organizațiile să ia parte la campanie. Grupul dvs. poate organiza concerte sau conferinte, trimite scrisori de protest pentru factorii de decizie politică sau găsi alte modalități de a exprima opinia ta. Doar contactați UNITED - vă putem oferi cu informații și materiale de campanie și logo-uri.http://www.unitedagainstracism.org/pdfs/flyer_9nov13.pdf
http://www.unitedagainstracism.org/pdfs/flyer_9nov13.pdf

Niciun comentariu: